Skip to content

Wie zijn de kartrekkers van Herenboeren de Kempen?

De kartrekkersgroep van Herenboeren De Kempen bestaat uit 8 mensen. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Wie zijn de kartrekkers van Herenboeren de Kempen

Tamara Maas

Voorzitter

Ik ben kinderfysiotherapeut en heb een eigen praktijk. Met mijn man en 4 kinderen woon ik in Eersel. Ik ben graag buiten aan het klussen in onze tuin en ben actief in verschillende adviesraden binnen het sociale en het onderwijs domein.
Het Herenboerenconcept zag ik voor het eerst op tv. Na een bezoek aan de Herenboerderij in Boxtel heb ik samen met een aantal andere enthousiastelingen het initiatief genomen voor de opzet in de Kempen.
Volgens mij is het hoog tijd om op een duurzamere manier met de wereld om te gaan. Ik zie de Herenboerderij als een mooie haalbare stap voor een grote groep consumenten op weg naar een betere voedselvoorziening met respect voor dier en natuur.

Willem Ballemans

Willem Ballemans

Secretaris

Het kan anders! Dat is wat ik dacht nadat ik m’n 40 jarige loopbaan afsloot bij Nederlands grootste zuivelonderneming. De ecologische footprint van het bedrijven van intensieve landbouw en veehouderij is enorm. Met alle gevolgen van dien voor biodiversiteit, klimaat en leefomgeving. Daarom ben ik zo enthousiast over het Herenboeren initiatief de Kempen. Dat is de daad bij het woord voegen: een extensieve aanpak, die de voortbrenging van ons voedsel dicht bij huis brengt. Weten wat we eten, waar het vandaan komt, met in achtneming van wat we onder natuurlijk verstaan. Het geeft me bovendien de kans om ook zelf mijn handen uit de mouwen te steken en te leren hoe we ons gemengde HB-bedrijf laten renderen.  Daarmee bewijzen we dat het anders kan, en dat doen we samen, in coöperatief verband. Als we daarmee een steentje bijdragen van het herstellen en in stand houden van een fijne leefomgeving, dan word ik daar blij van. En ik hoop dat dat ook geldt voor mijn kleinkinderen.

Hans

Hans van Dijk

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer en sinds ruim een jaar woonachtig in Bergeijk samen met mij vrouw Joke. Wij zijn lid van de gemeenschap de Hooge Berkt.
Mijn werkzame leven heb ik doorgebracht als tandtechnicus. Daarnaast had ik bestuursfuncties in een pensioenfonds, Gilde, Wandelmaat en nog zo het één en ander.
Het samen iets tot stand brengen is mijn grootste hobby naast de muziek. Het idee van de Herenboerderij spreekt mij en zeker ook mijn vrouw erg aan.
Het regionaal produceren van wat noodzakelijk is voor een zo gezond mogelijk leven mag wat kosten.
Tijd, een beetje geld en heel veel enthousiasme kan mijn en ook jullie droom waar maken.

Ruud Das 2a

Ruud Das

Als boerenzoon, levensgenieter en verbinder krijg ik energie van samen met gelijkgestemden iets voor elkaar krijgen. Vooral het denken in coöperatievorm om het samen ‘anders’ te doen, spreekt me enorm aan. Ik ben niet persé een bewust gezonde eter en eet graag een stukje vlees, maar vind wel dat we meer terug moeten naar ‘met de seizoenen mee-eten’ en deze zoveel mogelijk lokaal betrekken.
Gelukkig zijn steeds meer mensen bewuster en gezonder bezig met ‘wat’ en ‘hoeveel’ we dagelijks in onze mond proppen. De beschuldigende vinger gaat dan niet automatisch naar de boer alleen, maar naar het gehele systeem, waar we allemaal onderdeel van zijn. Ik draag op deze manier graag bij aan de verandering.
In het dagelijks leven ben ik interim (project) manager; met mijn werkervaring wil ik me committeren aan Herenboeren: een plan maken, milestones zetten, het project uitvoeren en afronden. Aanpakken. Bijsturen. Doen!

Susanne 2

Susanne Stravens

Opgegroeid in Steensel en na mijn studie Dierwetenschappen in Wageningen werkzaam in de landbouw. 
Ik ben getrouwd met Dirk-Jan (ook werkzaam in de (bio) landbouw) en heb 3 kinderen. 
Ik houd van tuinieren, sporten, koken en wandelen met de hond in de bossen.
Bij de Vencomatic Group in Eersel ben ik werkzaam en houd ik me bezig met de pluimveehouderij op internationale schaal.
Hierbij is het spanningsveld van het voeden van een groeiende wereldbevolking op een zo eerlijke en diervriendelijke manier de uitdaging.
Voor mij is de lokale productie van voedsel, weten wat je eet en kinderen meer inzicht in het voedsel productie proces geven de reden waarom ik me graag inzet voor de realisatie van een Herenboerderij in de Kempen.

Ellen

Ellen Kuijken

Ik ben opgegroeid in Riethoven tussen de dieren en ik hou van de natuur in binnen- en buitenland.
Het stoort me al langere tijd te zien hoe wij als mensen de natuur beschadigen voor onze voedselproductie. Weinig variëteit, snelle productie, weinig voedingsstoffen en veel wordt geïmporteerd. De grond wordt verontreinigd en we slikken zoveel (medicinale) drugs dat ook ons drinkwater verontreinigd is.
Als dierenarts zie ik steeds meer dieren mensenziektes krijgen en het aantal dieren met kanker is exponentieel gestegen. Dat is voor mij reden om me bezig te houden met natuurlijke voeding voor dieren, maar het heeft me ook bewust gemaakt van mij eigen eetpatroon. Eten van een herenboerderij betekent eten van lokaal, zonder bestrijdingsmiddelen, geproduceerd voedsel.
Ik ben een “groene” beginner en weet dat er nog veel meer moet gebeuren, maar door deze stap te zetten hoop ik dat we samen bewuster met onze natuur omgaan.
Ik wil me daarom inzetten voor dit mooie initiatief en hoop u binnenkort te kunnen verwelkomen als een van onze medeboeren.

Sten

Sten Verbruggen

Na het kijken van de zoveelste documentaire over ons voedingssysteem of een aflevering van ‘De Keuringsdienst van Waarde’ werd het boodschappen doen in ons huidige supermarktsysteem wel een echte uitdaging. Geen appels uit Nieuw-Zeeland, geen tomaten uit Sicilië en geen avocado’s. Natuurlijk is dit een goede start, maar voor mij was het wel enkel een start…
Toen mijn vrouw en ik hoorden over de Herenboeren waren we meteen enthousiast. Lokaal verbouwde groente, fruit en vlees, goed voor de natuur, dier en niet onbelangrijk de mens in het productieproces. Dat is eten waar je blij van wordt. 
Ik kan niet wachten op onze eerste maaltijd van de Herenboeren

Thijs v Kerkoerle2

Thijs van Kerkoerle

Als kind groeide ik op in de stad, maar kreeg toch ook veel mee van hoe je in je eigen voedsel kunt voorzien, een kleine moestuin thuis, een volkstuin, een oom die naast zijn baan zelf schapen hield, kersen plukken bij een boer.
Het steekt me dat we alle voeding verpakt in plastic de supermarkt ophalen. Onbewust van de pesticiden en kunstmest die gebruikt zijn voor de productie en vaak getransporteerd uit het buitenland.
Eerlijk en gezond eten, van het seizoen, en weten hoeveel moeite het kost om enkele dagen per week een stuk vlees te kunnen eten. Die lessen wil ik ook aan mijn 3 kinderen meegeven. Dat is voor mij de kern van Herenboeren concept. Geen verpakkingen, geen afval en heel weinig transport. Boeren met oog voor de natuur en liefdevol omgaan met de dieren, insecten en planten. Daarom help ik mee als kartrekker aan een lokale herenboerderij.
Mocht je twijfelen: doe mee! Samen maken we het verschil.

Ondersteuners

De kartrekkersgroep van Herenboeren De Kempen bestaat uit 8 vrijwilligers.
Daarnaast nog 2 vrijwilligers die zich op de achtergrond bezig houden met het onderhoud van Social Media en de website.

FRISO DAG 2_Y2A9447

Fay Schulte

Social Media

Hi! Ik ben Fay Schulte, 30 jaar en sinds 3 jaar woonachtig in het prachtige dropje Riethoven met mijn man en 2 zoontjes. Toen wij met onze hond bij de dierenarts hier in het drop kwamen, attendeerde zij ons op het ‘Herenboeren concept’. Dit zou echt iets voor ons zou zijn. Even de website bekeken, een info-avond bezocht, en ja hoor… we waren om. Dit is inderdaad een ontzettend leuk project, waar je ook nog eens heerlijk ‘echt’ eten aan overhoud. Onder het motto. “Vele handjes maken licht werk” heb ik me aangeboden om de ’socials’ bij te gaan houden. Mocht je op-, aanmerkingen of tips hebben, stuur gewoon even een berichtje naar Herenboeren DeKempen en je krijgt zo snel mogelijk een berichtje van me terug.

Christiane

Christiane Gathmann

Webmaster 

Geboren in Duitsland, het land van mijn vader, opgegroeid en zo’n 25 jaar geleden voor de liefde naar Nederland verhuisd. Ton en ik zijn trotse ouders van twee studerende dochters. Na wat verhuizingen binnen Nederland hebben wij 3 jaar geleden een heel fijne stek gevonden in Bergeijk.
Sinds mijn middelbare school heb ik twee grote passies: de digitale wereld en de spirituele wereld. Naar mijn idee de twee uitersten van ons bestaan: aan de ene kant de ‘nulletjes’ en de ‘eentjes’, waarmee je bijna alles kunt verklaren en aan de andere kant de wereld van yoga, mijn antwoord op alle andere grote levensvragen.

Ik voel me verantwoordelijk voor deze website hier. Voor mij echt een eitje…